
۱۰ نکته برای پرورش کودک با اخلاق (قسمت سوم)
بخش آموزشی وب سایت توت فرنگی، امروز با قسمت سوم و نهایی «۱۰ نکته برای پرورش کودک با اخلاق» در خدمت شما عزیزان است.
-
به آثار رفتارها واکنش نشان دهید
محققان به ما میگویند که یکی از بهترین تمرین های ساختن یک شخصیت اخلاقی، اشاره کردن و واکنش دادن به اثرات رفتار کودکان است. همواره پرسش از کودک در موقعیت درست میتواند به رشد اخلاقیات آنها کمک کند. “ببین. گریه او را در آوردی” یا حالات طرف مقابل را برایش روشن کنیم: “حالا حال او بد است”. با این حقه به فرزندان می آموزید که اگر به جای طرف مقابل باشد چه حالی به او دست میدهد بنابراین او در مورد اثرات رفتارهایش با دیگران حساس تر خواهد بود.
سوال هفتم: چگونه به واکنش نشان دادن فرزندتان در رفتارش با دیگران کمک میکنید؟
-
به رفتارهای اخلاقی کودک کمک کنید
یکی از ساده ترین راه ها برای آموزش رفتارهای اخلاقی به کودکان، کمک و تشویق کودک در هنگام انجام یک رفتار خوب است. در واقع زمانی که آنها در حال انجام یک رفتار یا کار خوب هستند از آنها تمجید کرده و به او بگویید که چرا از او تشکر میکنید.
سوال هشتم: آخرین باری که فرزندانتان را به خاطر انجام یک کارخوب تشویق کردید کِی بوده است؟
-
روزانه رفتارهای اخلاقی را اولویت بندی کنید
کودکان با خواندن شخصیت های خوب درون کتابها خوش اخلاق نمیشوند اما با دیدن و شنیدن آنها از خانواده به آنها پی میبرند. به کودک خود بیاموزید تا از دیگران دستگیری کنند و با این کار دنیای خودشان را تغییردهند. هدف واقعی برای کودکان این است که هرروز کمتر از دیروز به راهنمایی های بزرگسالان متکی بوده و این مهم جز با مشارکت والدین در گوشزد روزانه این اخلاقیات امکان پذیر نخواهدبود.
سوال نهم: چه راه ساده ای امروز برای کمک به فهم اهمیت هر شخصیت درنظر گرفته اید؟ چه خدماتی یا فرصت های کمک کردنی را برای فرزندانتان مهیا کرده اید؟
-
از قانون طلایی استفاده کنید
به کودک خود بیاموزید که قانون طلایی برای قرن ها به ملیت های فراوانی کمک کرده و آن این است: “با دیگران همانگونه رفتارکنید که دوست دارید با شما رفتارکنند.” به فرزندانتان گوشزد کنید که قبل از هرعملی از خود بپرسند: “آیا دوست دارم کسی مانند این با من رفتار کند؟” یا “بعد از این کار من به او چه حسی دست میدهد؟”
“همدردی” به عنوان فعال کننده اخلاقیات هرفردی شناخته میشود. سوالات درست در زمینه نوع دوستی و همدردی باعث میشود که کودک در مورد رفتار خود و عواقب آن بر دیگران به خوبی فکرکند.
سوال دهم: چگونه به تبدیل شدن قانون طلایی به یک اصل در خانواده کمک خواهیدکرد؟
سوال نهایی: چه استراتژی برای اینکه کودکانتان به انسان های خوبی تبدیل شوند به کارخواهید بست؟
دکتر میشل بوربا – متخصص کودکان
ارسال نظر شما